SoftwarehuizenUw afnemers hebben te maken met continu wijzigingen van artikelgegevens. Het is voor hen vaak een ondoenlijke klus om deze artikelupdates en veranderingen in productinformatie te houden. Via Product Data Manager kunt u deze dienstverlening aan uw klant ter beschikking stellen.

Product Data Manager is een dienstverlening waarbij artikelupdates, prijs-, order-, factuur, en productinformatie worden uitwisselt tussen leveranciers, fabrikanten, importeurs, grossiers en producenten en hun afnemers. Afnemende partijen houden zo hun artikelgegevens actueel en kunnen orders, pakbonnen en facturen digitaal uitwisselen met de leverende partijen. Dit zorgt voor een hoog rendement aan beide kanten.

Hoe werkt het?

Product Data Manager werkt via een webservice op basis van SOAP XML. Er wordt gecommuniceerd via de W3 gestandaardiseerde XML-SOAP techniek. De afnemer stuurt een SOAP-request naar de Product Data Manager server en deze geeft daarop een SOAP-response. Doordat deze techniek gestandaardiseerd is, kan iedereen van de techniek gebruik maken. Aan de afnemerszijde is een webservice cliënt nodig. Het XML-formaat is een open-format waarvan de beschrijving hieronder  te downloaden is.

Wenst u meer informatie over de inzet van de Product Data Manager voor uw klanten?

Meld u bij ons aan en wij nemen contact met u op.

Waarom artikelupdates via PDM?

Verhoog het serviceniveau richting uw klanten door de aanlevering van artikelupdates mogelijk te maken via Product Data Manager. De drempel om andere functionaliteiten (zoals inkoop/voorraadbeheer) in gebruik te nemen wordt verlaagd. Indien wenselijk is er de mogelijkheid om de dienstverlening onder eigen label te voeren. Er zijn geen deelnemerskosten of contributie. De klant kan zelf vanuit een portaal zijn leveranciers selecteren.

Verhoog het serviceniveau richting uw klanten door de aanlevering van artikelupdates mogelijk te maken via Product Data Manager
De drempel om andere functionaliteiten (zoals inkoop/voorraadbeheer) in gebruik te nemen wordt verlaagd
Er zijn geen deelnemerskosten of contributie
Neem contact met ons op!

Wilt u uw gebruikers de mogelijkheid geven met PDM te werken?