Gevolgen PDM fusie Reesink Retail, Ter Hoeven en AMG

Gevolgen PDM fusie Reesink Retail, Ter Hoeven en AMG

Gevolgen PDM fusie Reesink Retail, Ter Hoeven en AMG.

Drie toonaangevende doe-het-zelf groothandels hebben in 2011 de krachten gebundeld. Sinds kort is de juridische fusie tussen Reesink Retail, Ter Hoeven en AMG bekrachtigt. Daarmee is een nieuw bedrijf ontstaan: THR

Drie bedrijven laten fuseren en integreren is een uitdaging. Hoewel de 3 bedrijven alledrie in de doe-het-zelf-markt opereren, zijn er veel verschillen. Alleen al aan het integreren van bijna 50.000 artikelen in één database. En zo zijn er nog een aantal onderwerpen die om integratie vragen: condities, prijzen, leverschema’s, etc.

Hierbij speelt PDM een actieve rol. Wij houden de ontwikkelingen scherp in de gaten en informeren u tijdig over de veranderingen die deze fusie met zich mee brengt.

Momenteel is THR groep druk bezig om de 3 bedrijven systeemtechnisch op hetzelfde platform te krijgen. Dat gebeurt in fasen. Allereerst zullen de systemen van Ter Hoeven worden AMG gefuseerd. Niet lang daarna volgt Reesink Retail. Dit fuseren doen we zo gecontroleerd mogelijk.

Toch zal de fusie een aantal grote wijzigingen teweeg brengen omtrent de aanlevering van artikelbestanden. De gevolgen proberen wij uiteraard in samenwerking met THR groep zoveel mogelijk te beperken. Over alle stappen die we nemen en wat we daarbij van u vragen, zullen we u nauwkeurig (middels briefverkeer en website) op de hoogte houden.