Verhoogde productiviteitNaast het uitwisselen van artikelbestanden, kunt u met Product Data Manager ook orders, orderinformatie, facturen en pakbonnen van uw leverancier ontvangen. Dit levert veel rendement op. U hoeft namelijk niet meer een order in te typen en te mailen. Waarbij tevens een foutkans aanwezig is. U laat uw ERP pakket een besteladvies genereren, u controleert deze en doet een wijziging indien nodig. Vervolgens kunt u de bestelling vanuit uw ERP software via Product Data Manager naar uw leverancier sturen. Zo houdt u veel tijd over om u bezig te houden met andere belangrijke zaken.

De huidige situatie:

Ondernemers genereren nu uit hun eigen automatiseringssysteem een besteladvies en faxen, mailen of bellen dat door naar de leverancier. Vervolgens wordt de bestelling handmatig in het systeem ingevoerd. Wanneer de order is geplaatst krijgt de afnemer een mail of fax met daarop zijn bestelling terug. In dit geval heeft de afnemer de bestelling niet in zijn systeem staan en kan hij deze alsnog handmatig invoeren of laat hij dit helemaal achterwege. Deze werkwijze is tijdrovend voor leverancier en afnemer. Bovendien neemt de foutkans toe wanneer gegevens steeds opnieuw moeten worden ingevoerd.

De situatie in combinatie met PDM:

Miscommunicatie kan worden uitgesloten wanneer wordt gewerkt met de Integrator van Product Data Manager. De klant plaatst een order, waarna de Integrator het bericht ontvangt en verwerkt naar een leesbaar bestand voor de leverancier. In essentie wordt er door het automatiseringssysteem van de afnemer een vraag gesteld aan het automatiseringssysteem van de leverancier, die het verzoek verwerkt en het antwoord terugstuurt. En dat alles zonder enige menselijke tussenkomst.

Meer weten? Download hier de brochure.